Open

Systemutvecklare/ Java Enterprise Edition

Posted 4 months ago by Cyrus Bandani
Stockholm
Application deadline closed.

Job Description

Brå har en vakant tjänst som systemutvecklare inom Java Enterprise Edition (Java EE) och planering för en ersättningsrekrytering pågår. Myndigheten behöver temporärt förstärkas med en resurskonsult som systemutvecklare inom Java EE till IT-enheten. Arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med resurser på IT-enheten men även övriga verksamheten.

 

Inom ramen för uppdraget som systemutvecklare inom Java EE kommer konsulten att:

• Utveckla applikationer och tjänster genom att använda Java SE och Java EE-teknologier inklusive, men inte begränsat till, API:er som JPA, EJB, CDI, JSF.

• Samarbeta med både IT-kollegor och verksamhetsintressenter för att säkerställa att utvecklade lösningar möter funktionalitets- och prestandakrav.

• Delta i alla stadier av mjukvaruutvecklingsprocessen, från konceptualisering till utveckling och produktionssättning, med en stark efterlevnad av bästa praxis inom kodning och säkerhet.

• Aktivt bidra till och ibland leda design- och kodgranskningar för att säkerställa högsta kvalitet och samstämmighet med etablerade arkitekturstandarder.

• Implementera och anpassa gränssnitt med användarcentrerad design, där konsulten använder sina kunskaper inom UX för att förbättra slutanvändarens interaktion och tillfredsställelse.

Ska-krav

– Kompetensnivå 3 (4–8 år).

– Erfarenhet av att utveckla med Java SE och Java EE, inklusive expertis inom JPA, EJB, CDI, JSF.

– Erfarenhet av att arbeta i team och samarbeta korsfunktionellt med olika avdelningar för att integrera tekniska lösningar som stödjer bredare affärsstrategier.

– Erfarenhet av användarupplevelse-design, med förmåga att skapa intuitiva och tillgängliga gränssnitt.

– Erfarenhet av att effektivt hantera flera uppdrag samtidigt, med bevisad kapacitet att leverera på tid och inom budget.

– Erfarenhet av att agera som mentor och stöd för mindre erfarna utvecklare, med en positiv inställning till kunskapsdelning och personlig utveckling av teammedlemmar.

– Behärska svenska språket väl i tal och skrift.

– Även den kommunikativa och pedagogiska förmågan hos konsulten är avgörande för att lyckas väl i uppdraget